','

' ); } ?>

Betwork: Βασική Ύλη

Πάντα υποστήριζα πως για να θεωρηθεί κάποιος κερδισμένος στο στοίχημα, δεν αρκεί να εντοπίζει value bet και να συγκροτεί με αυτά το στοιχηματικό του δίκτυο – το δικό του betwork – αλλά θα πρέπει να συνυπολογίζουμε και μια ανάλυση κόστους-οφέλους, ως προς το χρόνο και κόπο σε αντιπαραβολή με τα οικονομικά αποτελέσματα.

Το να είναι κάποιος αποκομμένος απ’ την κοινωνική ζωή, να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας στο αντικείμενο και να βγάζει λεφτά από το στοίχημα, κατά την προσωπική μου γνώμη, δεν τον κατατάσσει στους κερδισμένους απ’ το παιχνίδι. Και, αν με απόλυτα κριτήρια, όντως κερδίζει χρήματα, έχει χάσει ένα πολύ σπουδαιότερο παιχνίδι, αυτό της ζωής.

Από την άλλη, αναγνωρίζω πως το να θέλει κάποιος να αφιερώνει όλη του τη μέρα στο στοίχημα είναι δικαίωμά του, με τη συμφωνία, ωστόσο, πως θα πρέπει να ανεβάσει τις απαιτήσεις του ως προς τα ενδεχόμενα κέρδη.

Στοίχημα και full time job. Betwork
Αν αφιερώνεις όλη σου τη μέρα στο στοίχημα, θα πρέπει να ανεβάσεις τις απαιτήσεις σου

Αν αφιερώνεις όλη τη μέρα (κόστος), τότε οι οικονομικοί σου στόχοι (όφελος) πρέπει να ανέβουν επίπεδο. Συνεπώς, μιλάμε για ένα ισοζύγιο κόπου και κέρδους, προκειμένου να αξιολογήσουμε την ουσιαστική αποτελεσματικότητα του κάθε παίκτη, ως προς τον ίδιο φυσικά.

Full Time Job και Στοίχημα;

Δεν ήταν αυτό το θέμα με το οποίο είχα αρχικά σχεδιάσει να καταπιαστώ στο σημερινό κείμενο, αλλά προέκυψε συνειρμικά από το ότι σκόπευα να δηλώσω ότι έχω ποντάρει από Κυριακή και Δευτέρα για τα ματς του Σαββάτου και, έκτοτε, απλά συνεχίζω την ενημέρωσή μου, αλλά ως εκεί.

Είναι ένα σημαντικό ερωτηματικό το κατά πόσο το στοίχημα, με τη γνήσια, παικτική, οπτική του μπορεί να αποτελέσει αποκλειστική ενασχόληση κάποιου.

Μάλιστα, υπάρχει και η άποψη – την οποία σε μεγάλο βαθμό συμμερίζομαι – ότι η αποδοτικότητα αυξάνει ακριβώς όταν δεν υπάρχει αποκλειστική ενασχόληση, γιατί το στοίχημα επηρεάζεται σε καίριο βαθμό από την ψυχολογική κατάσταση του παίκτη, η οποία, με τη σειρά της, επηρεάζεται από την ένταση και την επικέντρωση στο αντικείμενο. 

Betwork. Στοίχημα και αποκλειστική απασχόληση. Value Bet
Μπορεί το στοίχημα να είναι αποκλειστική απασχόληση;

Κάποια πράγματα, εφόσον είναι λειτουργικά αποδεκτά και αποτελεσματικά, δε χρειάζεται να τα σκαλίζει κανείς. Με δυο λόγια, αν έχει βρει ο παίκτης ένα σύστημα-τακτική που τον καλύπτει σαν αποτέλεσμα και για αυτό το σύστημα απαιτείται Χ χρόνος, το να διαθέσει 2*Χ χρόνο δεν του εγγυάται πως θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά του – πολύ πιθανό να γίνει το αντίθετο.

Το σύστημα-τακτική, εξάλλου, ήταν το θέμα “προσεχώς”, με το οποίο είχα διακόψει την προηγούμενη εβδομάδα. Εξαρτάται από το επίπεδο εμπειρίας, τριβής και, τελικά, γνώσεων του κάθε παίκτη το κατά πόσο έχει αίσθηση του μακροχρόνιου χαρακτήρα του στοιχήματος, αλλά δε βλάπτει να γίνει μια νύξη, δεδομένου ότι πρόκειται για βασική ύλη. Αν μιλούσαμε, δηλαδή, για το εκπαιδευτικό σύστημα στο στοίχημα, η έννοια του μακροχρόνιου θα έμπαινε στα βιβλία κάπου στα τέλη Δημοτικού με αρχές Γυμνασίου.

Στοίχημα: Η έννοια του μακροχρόνιου

Το στοίχημα, λοιπόν, είναι συνυφασμένο με την έννοια του μακροχρόνιου και μόνο έτσι μπορεί κανείς να αξιολογήσει οποιαδήποτε μέθοδο. Έχουμε ακούσει και συναντήσει μπούρδες και μπούρδες, όπως και ιδιοφυείς ιδέες, αναφορικά με μεθοδολογίες στο στοίχημα.

Εντούτοις, παρ’ όλη τη φαινομενική μπουρδολογία ή ιδιοφυία, ο καθένας δικαιούται ένα χρονικό παράθυρο να αποδείξει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της μεθόδου του. Και το δικαιούται γιατί η λύση του στοιχήματος είναι άγνωστος παράγοντας. Είναι μια θολή περιοχή που ο καθένας επιχειρεί να εφαρμόσει τη δική του εκδοχή. Άλλος πετυχαίνει, άλλος όχι.

Betwork. Η λύση στο στοίχημα
Στη λύση του στοιχήματος ο καθένας επιχειρεί να εφαρμόσει τη δική του εκδοχή

Το πόσο θα διαρκέσει αυτό το παράθυρο εξαρτάται από τον τύπο του παιχνιδιού στον οποίο τον οδηγεί η τακτική του. Εξαρτάται από τα επίπεδα των αποδόσεων που ποντάρει, από τη συχνότητα και από το πλήθος των σημείων. Δε θα επεκταθώ, αφού το κεντρικό ζήτημα είναι να αισθανθεί κανείς σε όλη του τη στοιχηματική φύση τη μακροχρόνια συνιστώσα που υπηρετεί το στοίχημα.

Ένα μοναδικό σημείο είναι ένα κενό τίποτα. Δεν έχει καμία αξία αν δε συνδυαστεί, στην πορεία του χρόνου, με άλλα σημεία και τότε σιγά-σιγά να δημιουργήσει αυτό που έγραφα στο προλογικό μου κείμενο, ένα στοιχηματικό δίκτυο. Αυτό μπορεί να κριθεί, το στοιχηματικό δίκτυο του καθενός κι αυτό για να συγκροτηθεί σαν εκπρόσωπος μιας μεθόδου χρειάζεται χρόνο.

Betwork Value Bet: UK Coupon

Όπως προείπα, έχω παίξει από νωρίς για την αγωνιστική του Σαββάτου σε League Two και National League. Ανεξάρτητα απ’ το αν έχουν προκύψει αλλαγές στις αποδόσεις, παραθέτω τα σημεία μου να υπάρχουν και, όπως έχω πει ξανά, η αγορά έχει τις διακυμάνσεις τις και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα προκύψει ξανά value bet σε ένα παιχνίδι ή αν χάθηκε για πάντα!

DONCASTER +0.25 @ 1.91 (COLCHESTER-DONCASTER)

Και οι δυο έχουν προχωρήσει σε σχετικά πρόσφατη αλλαγή μάνατζερ. Η Κόλτσεστερ δεν πήρε όσα άξιζε με την Κρου, αλλά ήταν η πρώτη της πραγματικά μάχιμη εμφάνιση, σε αντίθεση με την Ντονκάστερ που βγάζει πιο σταθερά βήματα προόδου εδώ και ένα διάστημα. Οδηγήθηκα, έτσι, πως οι αποδόσεις που έτρεχαν αρχικά είχαν value στην κόντρα της Κόλτσεστερ και η αγορά φαίνεται να συμφωνεί ως τώρα, αφού το σημείο έχει πέσει στο 1.77-1.80.

UK Coupon Value Bet
Στοίχημα στη Γουίμπλεντον

WIMBLEDON +0.5 @ 1.91 (TRANMERE-WIMBLEDON)

Πόνταρα ξανά στη Γουίμπλεντον, που επιβεβαίωσε τη σχετικά θετική της πρόσφατη πορεία και δίκαια πήρε το 0-0 στην έδρα της Σάλφορντ (πέρασε και στο κύπελλο την Τρίτη, 3-1 τη Γουέιμουθ). Μεταφέρεται στην έδρα της Τρανμίρ, η οποία, μετά από ένα καλό διάστημα, έχει μια δυσκαμψία στα τελευταία. Διακρίνω value στην κόντρα, ενώ το σετ, που θεωρώ μπορούσε να είναι κάπως πιο κλειστό, πρακτικά παραμένει ακούνητο ως τώρα.

CHESTERFIELD -0.25 @ 1.93 (CHESTERFIELD-SOLIHULL MOORS)

Η Τσέστερφιλντ αποδίδει σε σταθερό ψηλό επίπεδο, σε αντίθεση με τη Σόλιχαλ, που δεν έχει δώσει ιδιαίτερα ποιοτικές εμφανίσεις, ενώ στα τέσσερα τελευταία έχω καταγράψει μετριότητα. Προέκυψε και η παράταση-αποκλεισμός στο Χάρτλπουλ την Τρίτη, που δεν με χάλασε ιδιαίτερα. Value στον άσο διέκρινα, συνεπώς, για την ώρα έχει υποχωρήσει το σημείο.

OLDHAM +0.25 @ 1.86 (MAIDSTONE-OLDHAM)

Δεν έχει πάρει όσα άξιζε η Όλνταμ, από την πρόσληψη του Ανσγουορθ και μετά και θεώρησα πως οι αρχικές αποδόσεις την αδικούσαν. Πήρε ένα διπλό απέναντι στη μέτρια Σκάνθορπ η Μέιντστοουν, αλλά στα χαρτιά μου διακρίνω ένα αγωνιστικό ταβάνι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και δεν με τρόμαξε η κόντρα, με την αγορά να συμφωνεί για την ώρα, αφού έχει φέρει το σημείο στο 1.70.

SOUTHEND -0.5 @ 2.10 (GATESHEAD-SOUTHEND)

Έλεγα και τις προάλλες, η Σάουθεντ είναι από τις πιο θετικές παρουσίες της κατηγορίας, παρότι ταλαιπωρείται από οικονομικές δυσχέρειες. Η Γκέιτσχεντ μετά τις πρώτες εφτά εμφανίσεις της, ξεκίνησε σταδιακά να πέφτει αγωνιστικά και δεν έχω διακρίνει ακόμα κάποια τάση να συνέλθει. Στο 2.00-2.10 το διπλό τώρα, κρίνω πως αποτελεί value bet, το τελευταίο μου για το σαββατοκύριακο.

Χαιρετώ!