','

' ); } ?>

Το μοναστήρι να ναι καλά…

“Το μοναστήρι να ναι καλά… κι από καλογέρους όσους θέλεις βρίσκεις”, λέει η παροιμία που χρησιμοποιείται κατά κόρον όταν κάποιο σημαντικό στέλεχος εγκαταλείπει οποιοδήποτε μαγαζί, εταιρία, ομάδα, σχέση κοκ. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις η προκάτ άμυνα, είναι να στρουθοκαμηλίσουμε ότι “ουδείς αναντικατάστατος”, δεν τρέχει τίποτα” κοκ.

Με τη διαφορά ότι όλοι ξέρουμε καλά μέσα μας καθώς κάποτε το έχουμε νοιώσει στο πετσί μας, ότι ουδόλως ισχύει κάτι τέτοιο. Όταν φτάσουμε στο σημείο να πούμε “το μοναστήρι να ναι καλά”, σημαίνει ότι η απώλεια, όχι μόνο είναι σημαντική, αλλά μας πονάει και ιδιαίτερα.

Ναι, ναι, χώρισα με την… Μόνικα Μπελούτσι, αλλά τι να λέει ρε ψηλέ, όπως το λέει και το λαϊκό άσμα “μην κάνεις έτσι, φίλε μου, τώρα για μια γυναίκα/ Το μοναστήρι να ‘ναι καλά και θα ‘βρεις άλλες δέκα”…

Ειδικά όταν το λένε πρόεδροι ομάδων ή προπονητές τα πράγματα πρέπει να είναι δραματικά. Όπως είναι δηλαδή η κατάσταση στο πραγματικό Μοναστήρι, την ομάδα ποδοσφαίρου της ομώνυμης παράλιας πόλης και εξαιρετικός τουριστικός προορισμός, στην ανατολική Τυνησία.

Το Μοναστίρ προκρίθηκε μεν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (της Αφρικής) αλλά από την περσινή ομάδα έφυγαν σχεδόν όλοι οι βασικοί και ο εμβληματικός προπονητής Μπενζαρτί, μεγάλος αρχιτέκτονας της επιτυχίας.

Το Stade Ben Jannet στο ειδυλλιακό Μοναστήρι

Και σήμερα η Α.Ε. Μοναστηρίου, φιλοξενεί στο ειδυλλιακό “Stade Mustapha Ben Jannet” την μεγάλη Αλ Αχλί της Αιγύπτου, ήτοι την… Ρεάλ Μαδρίτης της Αφρικανικής Ηπείρου, στα πλαίσια του 2ου προκριματικού γύρου για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (στην Αφρική καμία ομάδα, ούτε καν η κάτοχος του τίτλου, δεν περνά “μπάι” στους ομίλους).

Πως γίνεται τώρα να παίζει Μονπελιέ – Ρεάλ Μαδρίτης και το διπλό να πληρώνει 3,50 μόνο οι μπουκ μπορούν να μας το εξηγήσουν…

Προγνωστικά στοιχήματος: Ταξίδι στη Νιγηρία

Οι ομάδες της Νιγηρίας δεν απολαμβάνουν το στάτους της Εθνικής τους ομάδας στις διασυλλογικές διοργανώσεις της Αφρικής, καθώς δεν μπορούν να συναγωνιστούν σε μπάτζετ τις ομάδες από τη Νότιο Αφρική και τις Μαγκρέμπ χώρες και κάθε χρόνο, αναγκάζονται να πουλήσουν τους καλύτερους παίκτες τους.

Η πρωταθλήτρια Αφρικής Γουιντάντ Καζαμπλάνκα και η κάτοχος του CAF Confederation Cup (αντίστοιχο Europa League) Μπερκάνι από το Μαρόκο, ταξίδεψαν παρέα με απευθείας ιδιωτική πτήση στη Νιγηρία, όπου θα αντιμετωπίσουν αντίστοιχα την πρωταθλήτρια Νιγηρίας Ρίβερς και την 4η πέρυσι Κβάρα, στα πλαίσια των προκριματικών των αντίστοιχων φετινών διοργανώσεων.

Δεδομένου ότι το πρωτάθλημα Νιγηρίας δεν έχει αρχίσει ακόμη και οι ομάδες έχουν μείνει άπραγες από τα μέσα Ιουλίου, τα δύο μεγάλα ονόματα του Μαρόκου έχουν σαφές προβάδισμα απόψε και αμφότερα τα 2 DNB της Γουιντάντ και της Μπερκάνι στο 1,90 είναι value bet.