','

' ); } ?>

Η επιστροφή της Νταγιάνα

Η Νταγιάνα Γιαμστρέμσκα δεν είναι μια απλή παίκτρια τένις. Είναι ένα κορίτσι του πολέμου, ένα κορίτσι που φυγαδεύτηκε από τους γονείς της μαζί με την μικρή της αδερφή τις πρώτες εβδομάδες της επίθεσης της Ρωσίας.

Έκτοτε, όπως είναι απολύτως ανθρώπινο, η απόδοση της στα κορτ έχει τρομερά σκαμπανεβάσματα. Μέχρι προχθές μετρούσε 8 σερί ήττες, για την ακρίβεια σχεδόν 9 καθώς τη Δευτέρα να χάνει 2-5 στο τρίτο σετ από την Γερμανίδα Κόρπατς. Μείωσε σε 3-5 αλλά στο επόμενο game στο σερβίς της Κόρπατς βρέθηκε με δύο match point στην πλάτη στο 15-40.

“Για να πω την αλήθεια δεν το συνειδητοποίησα ποτέ ότι είχε δύο match point. Εκείνη τη στιγμή είχα αφοσιωθεί τόσο στο ματς και στο να παίξω βέλτιστα τον κάθε πόντο ξεχωριστά, που δεν παρακολουθούσα καν το σκορ. Ίσως τελικά, αυτό ήταν που με βοήθησε να γυρίσω το παιχνίδι”.

Από εκείνη τη στιγμή, λες και γύρισε ένας διακόπτης και η Γιαστρέμσκα με ένα μπαράζ από winners ανέτρεψε το σκορ και κέρδισε με 7-5 το σετ και το ματς. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι έπαιξε σπουδαίο τένις, πολύ κοντά στο potential της.

Προγνωστικά Τένις: Ο ορισμός του value bet

Και το potential της Γιαμστρέμσκα, από πλευράς δηλαδή τεχνικής και ταλέντου, είναι ξεκάθαρα για Top 10! Εξάλλου τον Ιανουάριο του 2020, όταν ήταν 19 χρονών είχε φτάσει στο Νο. 21 της παγκόσμιας κατάταξης. Δυστυχώς μετά τραυματίστηκε και πάνω που έδειχνε ότι επιστρέφει, την πρόλαβε ο πόλεμος.

Η ουσία όμως παραμένει ότι το τενιστικό ταβάνι της Γιαστρέμσκα είναι πολύ ψηλότερο από αυτό της σημερινής αντιπάλου της, της Ιταλίδας Παολίνι. Ειδικότερα οι Indoor συνθήκες, ευνοούν ακόμη περισσότερο το παιχνίδι της και ανοίγουν την μεταξύ τους ψαλίδα.

Αν η Γιαστρέμσκα παίξει σήμερα στο ίδιο περίπου επίπεδο απόδοσης που έκλεισε το προχθεσινό της ματς, θα κερδόσει την Παολίνι και μάλιστα εύκολα. Και το 2,20 θα αποδειχθεί, ο ορισμός του value bet.