','

' ); } ?>

Στοίχημα: Ιστορία μου, αμαρτία μου

Από το value bet στο no bet είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Είναι όμως μονόδρομος, δεν πάει ανάποδα. Το στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ. Και σαν διαδικασία είναι αφαιρετική. Ακολουθείς μία μέθοδο, καταλήγεις σε ένα value bet και κάνεις δεύτερο έλεγχο data πριν το παίξεις. Δεν πας ποτέ ανάποδα σε μονόδρομο.

Οδός Value Bet

Η οδός value bet λοιπόν είναι μονόδρομος. Ξεκινάς από την ανάλυση των δεδομένων και την εκτίμηση των αποδόσεων και καταλήγεις σε πιθανά value bet. Στη συνέχεια τα περνάς από κόσκινο με διαδικασίες επαλήθευσης.

Δεν γίνεται, έτσι απλά – επειδή πχ βγήκε μια είδηση της τελευταίας στιγμής – ή κάπου διάβασες κάτι, να αλλάξεις τη ροή του ποταμού και από το no bet να καταλήξεις σε στοίχημα. Ακόμη κι αν μια, δυο φορές πας ταμείο, σε βάθος χρόνου, αυτός είναι ο πιο σύντομος δρόμος για το κελί 33 των φυλακών του Ροβανιέμι.

Bet Therapy – The art of Betting

Στόχος του Bet Therapy δεν είναι να πουλήσει προγνωστικά, συνδρομές, σίγουρα bet, στημένα ή διαφημιστές. Είναι ερασιτεχνική προσπάθεια από παίκτες για παίκτες. Ερασιτεχνική με την ετυμολογική σημασία της λέξης – “εραστής της τέχνης”. Πως είπατε, το στοίχημα δεν είναι τέχνη;

Μπορεί το στοίχημα να μην είναι ακριβώς τέχνη. Είναι όμως παιχνίδι ικανοτήτων που απαιτεί συνθετική ικανότητα, όπως κάποιου που εξασκεί μία τέχνη. Έχει την δική του γεωμετρία, όπως είναι πχ “κρυμμένα” πίσω από ένα ζωγραφικό πίνακα.

Bet Therapy στοίχημα value bet προγνωστικά στοιχήματος
Bet Therapy – Κάθε αγώνας είναι και μια μικρή νουβέλα

Απαιτεί ένα διευρυμένο πλέγμα μαθηματικών, αθλητικών, κοινωνικοπολιτικών ή ακόμη και ιστορικών-γεωγραφικών γνώσεων και ψυχολογίας. Στην πραγματικότητα, κάθε αγώνας, είναι και μια μικρή νουβέλα.

Το αν αξίζουν ή όχι οι αποδόσεις του, χρειάζεται αναλυτικές ικανότητες, τόσο ποσοτικών, όσο και ποιοτικών δεδομένων. Και μεθόδους τεκμηρίωσης που απαιτεί η έρευνα και συγγραφή ενός βιβλίου. Υπερβολές θα μου πείτε.

Στοίχημα – Εδώ είναι το ταξίδι

Το ταξίδι είναι το ίδιο, αν όχι πιο σημαντικό, από τον προορισμό. Όπως λέει κι ο ποιητής για την Ιθάκη:

“Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου. Καλύτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει…”

Ένα ταξίδι είναι και το στοίχημα. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ευκαιρία πλουτισμού. Όχι εφήμερου πλουτισμού τύπου τζόκερ. Αλλά αποθησαύρισμα εμπειριών και γνώσεων που μοιραζόμαστε με τους συμπαίκτες μας. Και μοναδική προίκα, μια αρμαθιά κλειδιών κατανόησης του κόσμου.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τί σημαίνουν.

Ποδόσφαιρο – lingua franca της εποχής μας

Σε μια εποχή αταξίας και χάους – μέσα από πολέμους, πανδημίες, κρίση θεσμών και ένδειας αξιών – το ποδόσφαιρο είναι η μοναδική αξιόπιστη lingua franca συνεννόησης που μας έχει απομείνει.

Μπορεί να ακούγεται παρανοϊκά υπερβολικό, αλλά φευ – είναι αλήθεια. Ρίξτε απλά μια ματιά στις ειδήσεις ή στα timeline των smart phones σας. Η έλλειψη πεδίου συνεννόησης είναι σπαραχτική.

Bet therapy στοίχημα value bet προγνωστικά στοιχήματος

Μόνο ένα Μουντιάλ έχει μείνει να υπερασπίζεται την ισηγορία. Και να μπορεί να συμμετέχουν ισότιμα ή να το παρακολουθήσουν ομόθυμα στην τηλεόραση, ένας Βορειοκορεάτης, μια Αργεντίνα, ένας Clandestino, μια Ιρανή, ένας Μορμόνος κι ένας Σαουδάραβας. Σαν πικρό ανέκδοτο.

Κόσμος αταξίας και χάους

Ζούμε σε ένα κόσμο αταξίας και χάους. Παρότι εποχή παγκοσμιοποίησης με ανεπανάληπτη διάχυση της πληροφορίας, το να ξεχωρίσεις το σινιάλο από τον θόρυβο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Αφενός γιατί πρέπει πια να διασταυρώνεις και να φιλτράρεις με πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας τα πάντα. Όχι μόνο ότι ακούς κι ότι διαβάζεις. Αλλά ακόμη και ότι βλέπεις (νομίζεις) με τα ίδια σου τα μάτια.

Αφετέρου, γιατί το ανθρώπινο μυαλό, έχει την ικανότητα να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει πολύ μικρότερο κλάσμα πληροφορίας από αυτό που βομβαρδίζεται καθημερινά. Εκούσια ή ακούσια.

Αν δεν γίνουμε επιλεκτικοί, όχι μόνο δεν θα απολαύσουμε το (οποιοδήποτε) ταξίδι γνώσης και αυτοπραγμάτωσης, αλλά θα χαθούμε για πάντα σε έναν δαιδαλώδη λαβύρινθο ημιμάθειας.

Bet Therapy στοίχημα value bet προγνωστικά ποδοσφαίρου
Bet Therapy – Το στοίχημα αλλιώς!

Κάπου χάθηκε η μπάλα όμως και βρεθήκαμε εντελώς χαμένοι στη μετάφραση. Ή έστω στο ταξίδι. Γιατί ο βασικός προορισμός του σημερινού κειμένου, ήταν να προαναγγείλει ότι από την 1η Απριλίου, το Bet Therapy αλλάζει.

Δεν αλλάζει προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο. Απλά προχωράει – όπως μπουσουλάει ένα μωρό. Με πολλά γλιστρήματα και χτυπήματα και ακόμη περισσότερες ματαιώσεις. Με την αταλάντευτη όμως θέληση, να αρχίσει να τρέχει.

Ιστορία μου, αμαρτία μου

Επί της ουσίας δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Το Bet Therapy παραμένει πεισματικά ερασιτεχνικό με την ετυμολογική εξήγηση που λέγαμε πιο πάνω. Κάθε μας κείμενο και πρόταση, θα αναδύεται από τον ίδιο νταλκά – κάνε το εικόνα.

Είναι κάπου τρεις τα ξημερώματα στη Φαντασία ή τη Νεράιδα ή από τα ηχεία μιας επαρχιακής ντίσκο, που ακούγεται μια θεϊκή φωνή να συμπυκνώνει σε ένα δίστιχο το νόημα – ολόκληρο το ταξίδι της ζωής:

Ιστορία μου αμαρτία μου/ λάθος μου μεγάλο
είσαι αρρώστια μου/ μες στα στήθια μου/ και πως να σε βγάλω

Για να μη χαθούν όμως στη μετάφραση, όσοι έχουν ξενικές προσλαμβάνουσες, αρκεί να αλλάξεις λίγο το background – οι στίχοι, σε ελεύθερη μετάφραση, παραμένουν σχεδόν οι ίδιοι. Κατεβαίνεις απλά στα σκαλιά σε ένα ημιυπόγειο κλαμπ του Λονδίνου και το ριφ της παραμορφωμένης κιθάρας σου παίρνει το μυαλό:

There is a house in New Orleans/ They call the Rising Sun
And it’s been the ruin of many a poor boy/ And God I know I’m one

Και όταν πια βγαίνεις ξανά έξω – όταν σβήνουν τα φώτα της πόλης δεν έχει καμία διαφορά αν βγαίνεις από το Marquee Club ή την Φαντασία – διαλέγεις υποσυνείδητα πάντα τον ίδιο δρόμο. Αυτόν που έχεις κάνει άπειρες φορές σαν επιστρέφεις στο πατρικό σου σπίτι, σε μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται…

ΥΓ. Όπως έλεγε και το παλιό ραδιοφωνικό κλισέ στο κλείσιμο της εκπομπής – Αν σας αρέσει το Bet Therapy πείτε το και στους φίλους σας. Αν πάλι όχι, προτείνετε το τουλάχιστον στους εχθρούς σας!