','

' ); } ?>

Στοίχημα: Skin in the Game

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω στα γρήγορα κάτι, ο καθένας μπορεί φυσικά να παίζει στοίχημα, όπως και ότι γουστάρει, αν όμως δεν καλουπώσει τις επιλογές του σε κάποιο μεθοδολογικό πλαίσιο και παράλληλα δεν αφιερώσει χρόνο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τον καταπιεί η γκανιότα, όσο τυχερός κι αν σταθεί πρόσκαιρα σε κάποιο μεσοδιάστημα.

Το προσωπικό μου στοίχημα πάλι, κατηγοριοποιείται σε τέσσερεις θεματικές ενότητες που λειτουργούν και σαν μαρκίζες στη διάρθρωση των “μυστήριων” κειμένων που θα βρείτε στο Bet-Therapy και όχι μόνο.

Skin in the game

Δηλαδή επιλογές από λίγκες για τις οποίες έχω ιδία αντίληψη και καταρτίζω τις δικές μου αποδόσεις (odds compiling), οπότε το θεμελιώδης κριτήριο είναι πάντα οι τυχόν αποκλίσεις σε σχέση με τα odds της αγοράς. Σε αυτή την κατηγορία πχ υπόκειται το Βότκα Τζούνιορς – Ίντερ Πατησίων, 8 αγωνιστικές πριν το τέλος, με την Βότκα Τζούνιορς να καίγεται να σωθεί και την Ίντερ χαλαρή βαθμολογικά.

Η αγορά συνήθως τείνει (συνεπικουρούμενη και από την… “σοφία” του πλήθους) να προσμετρήσει υπερβολικά το κίνητρο της Βότκα Τζούνιορς, αλλά αν η Ίντερ Πατησίων έχει πολύ πιο δεμένη ομάδα και πχ υποβόσκει μια παλιά κόντρα από τότε που στην μπάρα του “Κόμη” στα Πατήσια, δυο μεθυσμένοι παίκτες της Βότκα την είχαν “πέσει” άγαρμπα στην κοπέλα του σέντερ φορ της Ίντερ, το ματς είναι ξεκάθαρα για 2.50+ στον άσσο και όχι για 1.85 που έχει υπερακοντίσει το διπλό DNB στο ευπρόσδεκτο 2.75 που αυτόματα καθίσταται ευπρόσδεκτο value bet.

Football Τherapy 

Όμορη κατηγορία με την προηγούμενη, καθώς το ερέθισμα το δίνει η παρακολούθηση κάποιου αγώνα από λίγκες για τις οποίες δεν κάνω odds compiling. Τέτοια περίπτωση είναι πχ το εκάστοτε διπλό DNB της κάθε Γουαδαλαχάρα αν ένα χειμωνιάτικο βράδυ με “insomnia”, είχα βρει καταφυγή στο live streaming και είχαν τελικά πονέσει τα μάτια μου, παρακολουθώντας την στο 0-0 με την ουραγό Σάντος Λαγκούνα…

Numbers game

Σε αυτή την ενότητα, συμπεριλαμβάνω ομάδες που η βαθμολογική τους συγκομιδή δεν συνάδει με την εικόνα τους στο τερέν, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται από τα σύγχρονα analytics και τα περίφημα expected goals, τα οποία αποτελούν πλέον καλό ερμηνευτικό εργαλείο για τις διακυμάνσεις της αγοράς.

The Kindness of Strangers

Το σημαντικό δεν είναι να προσπαθείς να τα μάθεις όλα, αλλά να ξέρεις ποιος είναι εκείνος που γνωρίζει στον τομέα του. Ειδικά στο στοίχημα που η εξειδίκευση είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μπορείς ξεχωρίζεις την ήρα από το στάρι. Το πιο συνετό που έχεις να κάνεις ενίοτε, είναι να αφεθείς στην “καλοσύνη των ξένων, στη γνώση και την εξειδίκευση ανθρώπων που ξέρουν από …βέσπα.

Στην Ελλάδα βέβαια, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις κάποιον… tipster ή κάποιον που έχει βρει την τέλεια μέθοδο στο στοίχημα ή που ξέρει τα “στημένα” με εγγυημένα κέρδη κοκ. Δυστυχώς το 99.9% των επίδοξων “σωτήρων” βρίσκονται μέσα σε δύο τεμνόμενους κύκλους.

Τον κύκλο των κοινών απατεώνων που προσπαθούν να προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να σου τραβήξουν την προσοχή και να προσποριστούν κέρδη από συνδρομές και affiliation (γιατί από στοίχημα, δεν…). Και τον κύκλο των αθεράπευτων ημιμαθών, οι οποίοι νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα για το στοίχημα και μάλλον είναι και οι πιο επικίνδυνοι.

Ο καθένας παίκτης του στοιχήματος λοιπόν, έχει στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στον εαυτό και τον οβολό του, αφενός να ψαχτεί μόνος του, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο πριν αναγορευτεί σε ειδικό και αφετέρου να περάσει από κόσκινο την κάθε συμβουλή ή πληροφορία που του προσφέρεται αφειδώς στο διαδίκτυο.

Και να καταλήξει με βάση τα δικά του κριτήρια και ανάγκες (και τρόπο παιχνιδιού) σε ένα αξιόπιστο timeline που θα τον βοηθάει να εμπλουτίσει το σκεπτικό του. Γιατί η “καλοσύνη των ξένων” από το “με πήρε στο λαιμό του”, είναι πάντα, μισό τσιγάρο δρόμος…