','

' ); } ?>

Από την Cosmote TV στη Nova

Τεράστιες οι ανακατατάξεις στο τοπίο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Από το προ ολίγων ετών σενάριο της συγχώνευσης μεταξύ Cosmote και Nova, έχουμε σήμερα περάσει σε ένα δυστοπικό – για τον μέσο φίλαθλο – τηλεοπτικό χάρτη, καθώς αν δεν έχεις συνδρομή και στις δύο πλατφόρμες, πρέπει να διαλέξεις μεταξύ Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονς Λιγκ, Λα Λίγκα και Καμπιονάτο, παλιού ΠΟΚ και ΠΑΟΚ κοκ.

Ακόμη και Τένις να θέλεις να δεις, το προϊόν είναι σπασμένο: o Τσιτσιπάς παίζει στην Cosmote, αλλά Σάκκαρη και WTA στη Nova. Χώρια το ότι η μερίδα του λέοντος των τηλεθεατών, δεν έχει την πολυτέλεια για καμία από τις δύο λύσεις – συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα του 2022 είναι σχεδόν άπιαστο όνειρο για το μέσο νοικοκυριό: κάλλιο Netflix με χαμηλό παρά, παρά “κάτι σαν Σούπερ Λιγκ” και Καμαρά…

Σταθερά στην Cosmote TV το Τσάμπιονς Λιγκ

Ποιόν λόγο έχει κάποιος φίλαθλος να διατηρήσει τη συνδρομή του στην Cosmote TV; Μα τις μεταδόσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και των έτερων Ευρωπαϊκών Κυπέλλων φυσικά. Προφανώς και αν ζεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής, έχεις ένα παραπάνω λόγο για να βλέπεις τα εντός έδρας των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αλλά η λέξη κλειδί είναι φίλαθλος.

Ποιόν λόγο έχει κανείς να διατηρήσει τη συνδρομή του στην Cosmote TV;

Κατά τα άλλα, έχουμε την επιστροφή της Σέριε Α στα κανάλια της Cosmote TV, ένα πρωτάθλημα που ανέκαθεν στη συνείδηση του ελληνικού κοινού, παραμένει καλύτερο από το Ισπανικό και την Μπουντεσλίγκα, αλλά πέραν αυτού, κρανίου τόπος. Κάτι συμπληρώματα μόνο, όπως το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, η Αγγλική Τσάμπιονσιπ και το “κάτι σαν” πρωτάθλημα Σκωτίας.

Το “κόλπο γκρόσο” της Πρέμιερ Λιγκ

Η Νόβα είχε δείξει τις διαθέσεις της από πέρυσι, εξασφαλίζοντας πολυετείς συμφωνίες με την Ισπανική La Liga και τη Γερμανική Μπουντεσλίγκα. Το “κόλπο γκρόσο” όμως το έκανε φέτος, με την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ. Με άλλα λόγια, από το λεγόμενο Big-5 τα τέσσερα πρωταθλήματα είναι στη NOVA, με την Cosmote tv να έχει ξεμείνει μόνο με την Ιταλική Serie A.

Υπό αυτό το πρίσμα αν είσαι κάτοικος Θεσσαλονίκης, η επιλογή είναι σχεδόν μονόδρομος. Δεδομένου ότι ΠΑΟΚ και Αρης, παραμένουν τα δυνατά χαρτιά της Nova από την οικεία Σούπερ Λιγκ, φαντάζει απίθανο να πετύχεις προποτζίδικο ή καφετέρια της παραλίας που να παίζει Cosmote TV. Είπαμε η λέξη κλειδί είναι φίλαθλος…