','

' ); } ?>

Μουντιάλ 2022: Το βασίλειο μου για ένα άλμπουμ Πανίνι

Μπορεί οι Μπουκ να έχουν την Αργεντινή μόλις 3ο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ του Κατάρ σε απόδοση 8,00 αλλά στο Μπουένος Άιρες η φάση έχει ξεφύγει. Πεπεισμένοι ότι η χώρα τους θα κερδίσουν 100% το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Αργεντίνοι φίλαθλοι έχουν καταληφθεί από φρενίτιδα να συμπληρώσουν την αντίστοιχη συλλογή με κάρτες της Πανίνι.

Και δεδομένου ότι αυτή την εποχή η Πανίνι αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες να καλύψει την ανεπανάληπτη ζήτηση, αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη χώρα του Λέο Μέσι, ξεπερνούν ακόμη και την φαντασία Γάλλου σινεαστού της νουβέλ βαγκ.

Και αν σας ακούγομαι υπερβολικός, φανταστείτε την ακόλουθη σεκάνς, βγαλμένη από κομμένες σκηνές στα “νούμερα” του Φοίβου Δεληβοριά! Στο μεγάλο οβάλ τραπέζι από μασίφ ξύλο της αίθουσας συνεδριάσεων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, να έχει καλέσει σε έκτακτη διάσκεψη τον αντιπρόσωπο της “Πανίνι” Αργεντινής και τον πρόεδρος της Ένωσης Ψιλικατζήδων και Περιπτεράδων.

Όχι δεν είναι σεκάνς από τα “Νούμερα”, αλλά η συνεδρίαση στο Υπουργείο Εμπορίου

Και το θέμα αυτής της αδόκητης μάζωξης, να μην είναι άλλο από την κρίση που έχει χτυπήσει την χώρα. Την κρίση δηλαδή έλλειψης από άλμπουμ και κάρτες Πανίνι για το Μουντιάλ που θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες στο Κατάρ!

Μουντιάλ 2022: Στη μαύρη αγορά

Γιατί ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μόλις ένα μήνα μετά το λανσάρισμα του νέου άλμπουμ για το Μουντιάλ 2022, όλα τα κιόσκια της πρωτεύουσας – τα αντίστοιχα δικά μας περίπτερα που πουλάνε τσιγάρα, καραμέλες, εφημερίδες και μικροπράγματα – είχαν ξεπουλήσει κάρτες και αυτοκόλλητα “Πανίνι“, αλλά η ζήτηση συνεχιζόταν αμείωτη.

Το αήττητο σερί 35 αγώνων χωρίς ήττα της “Αλμπισελέστε” και η προοπτική να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του Μέσι, εκτόξευσαν την ζήτηση στον… Μαραντόνα, με συνέπεια τα ήδη αγορασμένα άλμπουμ να έχουν αποκτήσει συλλεκτική αξία.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ποζάρει με την τελευταία μεταγραφή του!

Η Πανίνι δήλωσε αδυναμία να καλύψει την γεωμετρικά αυξανόμενη ζήτηση και το αποτέλεσμα ήταν να ανθίσει το φαινόμενο της μαύρης αγοράς! Η τιμή για μία κάρτα Πανίνι του Μέσι στο άλμπουμ για το Μουντιάλ 2022, ξεπερνά τα 3.500 πέσος (περίπου 24€), εξωφρενικό ποσό για τα σημερινά δεδομένα της Αργεντινής.

Μία χώρα βυθισμένη ακόμη σε βαθιά οικονομική κρίση, με τον πληθωρισμό να έχει αγγίξει το 100% μέσα στο 2022 και τους εμπορικά μαγαζιά να έχουν κεσάτια, γιατί ο κόσμος αντί να αγοράζει ρούχα και παπούτσια, ξοδεύει όλα του τα χρήματα σε άτυπα υπαίθρια παζάρια στα πάρκα του Μπουένος Άιρες, όπου όλοι αγοράζουν και πουλάνε κάρτες Μουντιάλ στη μαύρη αγορά, ακόμη και με ανταλλακτική οικονομία.

Γιατί όπως λένε και οι κοινωνιολόγοι, σε μία εποχή παρατεταμένης κρίσης που κομίζει στην καθημερινότητα μόνο αβεβαιότητα, το ποδόσφαιρο και το να κατακτήσει το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ ο Μέσι, φαντάζει η μόνη βεβαιότητα σε έναν κόσμο αταξίας και φόβου…

Maestro