','

' ); } ?>

Οι πράσινοι κόντρα στους δαίμονες τους

Αυλαία σήμερα στην φετινή Ligue 2 Γαλλίας, ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα για στοίχημα. Πόσο μάλλον φέτος που ανεβαίνουν μόνο δύο ομάδες, ενώ πέφτουν τέσσερεις και ο ανταγωνισμός προβλέπεται σκληρότερος από ποτέ.

Με ονόματα βαριά σαν ιστορία όπως της Σεντ Ετιέν, της Μπορντό, της Μετς και της Σοσό και με αρκετά φιλόδοξα μπάτζετ μνηστήρων όπως οι Παρί, Καέν, Ντιζόν, Γκινγκάμπ και Αμιάν, αναμένεται να πέσουν κορμιά.

Το μεγάλο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής είναι η επιστροφή της Σεντ Ετιέν – για πρώτη φορά μετά το 2004 – στην δύσκολη έδρα της περίπου ισοδύναμης (σαν ποιότητα ρόστερ) Ντιζόν, γεγονός που καθιστά εξ ορισμού τον φαβοριτισμό στο 2,15 του διπλού υπερβολικό. Εξάλλου το διπλό άνοιξε στο πιο σωστό 2,37 αλλά προφανώς πιέστηκε από τον στοιχηματισμό του πλήθους που βλέπει μόνο ονόματα και όχι την ουσία.

Οι “πράσινοι” της Γαλλίας λοιπόν, καλούνται για μία ακόμη φορά να αποτινάξουν τα φαντάσματα του παρελθόντος και να επιστρέψουν άμεσα στη μεγάλη κατηγορία. Τα αποδυτήρια και οι οπαδοί της ομάδας είναι στοιχειωμένοι από τον τελευταίο υποβιβασμό, καθώς τους πήρε 8 χρόνια να επιστρέψουν. Η πίεση στους παίκτες είναι δεδομένη και μετά τα περσινά επεισόδια και την εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ο φόβος παραμένει φωλιασμένος στις καρδιές. Και ο φόβος δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος.

Μπορεί λοιπόν η Σεντ Ετιέν να κουβαλάει εξ ορισμού την ταμπέλα του φαβορί για την άνοδο, όμως η σκληρή πραγματικότητα, την φέρνει αντιμέτωπη με δύο σοβαρά χάντικαπ: τα σοβαρά επεισόδια των οπαδών της στο μπαράζ με την Οσέρ την έχουν “προικίσει” με -3 βαθμούς και 4 ματς κεκλεισμένων των θυρών, ενώ το ρόστερ της απέχει ποιοτικά από τις προσδοκίες των οπαδών της. Ο μεγάλος όγκος των οποίων επίσης, είναι “ξενερωμένος”, καθώς μόλις 3200 από τους περσινούς κατόχους διαρκείας ανανέωσαν την κάρτα τους.