','

' ); } ?>

Τζογαδόρος προπονητής κατηγορεί παίκτες για εκβιασμό

Δύο πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Αγγλία, αντιμετώπισαν την κατηγορία του εκβιασμού από έναν προπονητή, ο οποίος έπαιξε στοίχημα 879.000 λίρες σε διάστημα μόλις δύο ετών.

Ο λόγος για τον πρώην αμυντικό της Νότιγχαμ και της Λέστερ Άλαν Ρότζερς και τον Στίβεν Τζένινγκς της Τρανμίρ, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για εκβιασμό και παρακώληση της δικαιοσύνης.

Αμφότεροι βέβαια αρνήθηκαν τις κατηγορίες και αποκάλυψαν ότι ο εν λόγω μάνατζερ τοποθέτησε στοιχήματα συνολικής αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου, τα οποία τον οδήγησαν σε συνολικό “κουβά” 270.000 λιρών.

Τελικά ο ίδιος ο μάνατζερ απέσυρε τις κατηγορίες, δηλώνοντας ρητά ότι δεν θέλει να συνεχίσει και εντέλει η υπόθεση – που ήταν να φτάσει την περασμένη εβδομάδα σε ακροαματική διαδικασία – έκλεισε άδοξα.

O τζογαδόρος προπονητής μπήκε στον “κουβά” 270.000 λίρες

Ο εν λόγω προπονητής, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι ήταν εξαρτημένος από το στοίχημα, διατηρούσε πάνω από 8 λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρίες και σχεδόν το σύνολο των στοιχημάτων του, αφορούσε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Το πιο εξωφρενικό όμως σκέλος της ιστορίας είναι ότι ο ίδιος ο ντετέκτιβ που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχε δεχθεί πρόσκληση από τον προπονητή, να παρακολουθήσει, μαζί με τον γιο του, αγώνα της ομάδας του…

Ο αστυνομικός βέβαια αποσύρθηκε από την υπόθεση, αν και ο δημόσιος κατήγορος διαφωνούσε με το επιχείρημα, ότι δεν ζήτησε ο ίδιος ο ντετέκτιβ τις προσκλήσεις, οι οποίες αποτελούσαν ακριβώς το επιστέγασμα της σχέσης εμπιστοσύνης που είχε καταφέρει να καλλιεργήσει με τον εμπλεκόμενο προπονητή.

Ο μάνατζερ όμως τελικά “κώλωσε” και αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν ήθελε να κάνει πίσω και να “συνεχίσει κανονικά με την υπόλοιπη ζωή και καριέρα του”.

Στον αντίποδα όμως, ο Άλαν Ρότζερς, ο οποίος στο παρά πέντε, δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δήλωσε ότι προτίθενται να μηνύσουν τον τζογαδόρο μάνατζερ για συκοφαντική δυσφήμηση και ψυχική οδύνη.

Ο Άλαν Ρότζερς με τη φανέλα της Νότιγχαμ

“Θα του κάνω μήνυση και θα τον κυνηγήσω μέχρις εσχάτων για όλον τον εφιάλτη που πέρασα και θα διεκδικήσω μέχρι την τελευταία πένα που χρειάστηκε να ξοδέψω σε δικηγόρους. Θα φροντίσω επίσης να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του, καθώς το δικό μου όνομα διαπομπεύτηκε δημόσια χωρίς να έχω κάνει το παραμικρό.”

Η υπόθεση είχε διερευνηθεί διεξοδικά για χρόνια από την αστυνομία και θεωρείτο καλά δεμένη για να σταθεί στο δικαστήριο, αλλά ο προπονητής άλλαξε γνώμη τους τελευταίους μήνες. Πολλοί βέβαια θεωρούν ότι αν δεν είχε χρονίσει τόσο η έρευνα και οι διαδικασίες της δίωξης, θα είχε φτάσει στο ακροατήριο και θα είχαμε μάθει τι συμβαίνει στα αποδυτήρια.

Έτσι όμως όπως ήρθαν τα πράγματα, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο, χωρίς έστω να μάθουμε αν το όλο περιστατικό, αφορά εν ενεργεία προπονητή και σε ποια κατηγορία του εγγλέζικου φουτμπόλ, ώστε να μην “φωτογραφηθεί” η ταυτότητα του.

Κατά τα άλλα, εμείς συνεχίζουμε αμέριμνοι να παίζουμε στοίχημα και να πιστεύουμε ακράδαντα πως το εγγλέζικο φουτμπόλ, είναι το πιο “καθαρό” στον κόσμο…