','

' ); } ?>

Let England Shake

Λένε πως “η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται και τίμια“. Βέβαια η φράση αντιστοιχεί σε ένα “στημένο ματς”, όχι σε Μουντιάλ, αλλά του Ιούλιου Καίσαρα για να χωρίσει τη 2η γυναίκα του και να μπορέσει να παντρευτεί μια με μεγαλύτερη επιρροή.

Κάπως έτσι όμως έχουν τα πράγματα σε ένα Μουντιάλ. Δεν αρκεί μια ομάδα να είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί. Πρέπει να φαίνεται και φαβορί μέσα στο τερέν. Προφανώς βέβαια ισχύει και το άλλο σκέλος. Αυτό που αφορά το στήσιμο – πχ αποκλεισμός Ουρουγουάης με δύο πέναλτι που αγνόησε ο ρέφερι παρά το VAR.

Με όνομα βαρύ σαν Ιστορία

Όσο βαρύ όνομα κι αν έχεις, όσο κι αν το ρόστερ σου προκαλεί δέος, πρέπει να το βγάζεις στο γήπεδο. Σε κάθε ματς. Δεν μπορεί να είσαι η Αργεντινή και να σου γυρίζει ματς η Σαουδική Αραβία. Δεν νοείται να είσαι η Βραζιλία και να χάνεις από το Καμερούν. Ούτε η Γαλλία και να σε παίζουν για πλάκα οι Τυνήσιοι. Πλήρης απομυθοποίηση!

Ωραία, σε λένε Ισπανία και σκόρπισες τον τρόμο στους αντιπάλους με το 7-0 επί της Κόστα Ρίκα. Όταν όμως σου γυρίζει το ματς για πλάκα η Ιαπωνία, έχεις αυτόματα αυτόματα ανοίξει μια τεράστια τρύπα στην βάρκα σου. Πόσο μάλλον όταν επικαλείσαι το VAR. Άστο καλύτερα.

Μουντιάλ 1966. Αγγλία.
Τι κοινό έχουν το Μουντιάλ του 1966 με του 2022;

Και έρχεται λοιπόν εκείνη η αδιανόητη στιγμή που ανακαλύπτεις πως η μόνη ομάδα που δεν έχει “λερώσει” την φανέλα της είναι η Εθνική Αγγλίας. Η οποία παράλληλα βρίσκεται σε εκείνο το μέρος του ταμπλό που δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει ούτε Βραζιλία, ούτε Αργεντινή.

Μόνο ευρωπαϊκές ομάδες, τις οποίες ουδέποτε φοβήθηκε – πέραν της Ιταλίας που την κέρδισε στον τελικό του Euro 2020. Αλλά ως εκ θαύματος, η Ιταλία δεν βρέθηκε ποτέ στο Κατάρ.

Μουντιάλ: Ο καιρός γαρ εγγύς…

Και ξαφνικά τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να δένουν μεταξύ τους. Ανακαλύπτεις ότι όλα τα σημάδια είναι εδώ. Η πιο εμφατική επιβεβαίωση – με τη σφραγίδα του VAR – ότι ο τίτλος στο Μουντιάλ του 1966 ήταν πεντακάθαρος. Το γκολ του Χερστ που όλοι ανέκαθεν αμφισβητούσαν, σήμερα θα ήταν γκολ πέραν κάθε υποψίας.

Παράλληλα τα πάντα εξελίσσονται όπως ακριβώς τα είχε παραθέσει, με ανατριχιαστική ακρίβεια… η προφητεία του Γέροντα:

Θα έχετε Μουντιάλ και θα είναι σαν να μην έχετε. Θα γίνει σε Βρετανικό έδαφος*, αλλά δεν θα είναι στο Νησί. Δεν θα έχει καθόλου μπίρες, ούτε τηλεοράσεις έξω. Τα ματς θα έχουν τρία ημίχρονα. Η μπάλα θα περνάει την γραμμή, αλλά τελικά δεν θα την έχει περάσει. Και θα το σηκώσουν τρία λιοντάρια όταν θα γίνει βασιλιάς το “βατοπαίδι”…

* Το Κατάρ μέχρι το 1972 ήταν προτεκτοράτο της Μεγάλης Βρετανίας