','

' ); } ?>

Odds Comparison: Dropping Odds 13.05

Οι πιο πολλοί παίκτες μπερδεύουν την σημαντική πτώση αποδόσεων με value bet Πόσο μάλλον τις τελευταίες αγωνιστικές. Που οι traders περνάνε κόσκινο κάθε στοίχημα σαν ένδειξη στησίματος. Πως όμως πρέπει να ερμηνεύσουμε τις διακυμάνσεις των αποδόσεων; Και πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε την χρηστική πληροφορία από τον απλό θόρυβο;

Πτώση αποδόσεων

Θα το λέμε κάθε φορά. Η παρακολούθηση της διακύμανσης των αποδόσεων μπορεί να είναι εργαλείο. Δεν είναι όμως πανάκεια. Πρέπει να είσαι σε θέση να εξηγήσεις γιατί συνέβη. Με άλλα λόγια τα “Dropping Odds”, είναι μεν πυξίδα, αλλά πρέπει να ξέρεις και γεωγραφία.

Και αφού έχεις χαράξει τη δική σου πορεία στον χάρτη, να αξιολογήσεις την πληροφορία που περιέχει μια πτώση αποδόσεων. Ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι να έχεις benchmark – την εκτίμηση των fair odds από κάποιο αμερόληπτο μοντέλο ή Odds Compiler.

Τι να την κάνεις μια πτώση απόδοσης αν ψαχουλεύεις στα τυφλά. Πρέπει να μπορείς τουλάχιστον να εικάσεις που οφείλεται.

Α) Στην πρωθύστερη ενσωμάτωση στα odds σημαντικών δεδομένων που δεν είχαν ληφθεί υπόψη αρχικά;

Β) Επικίνδυνο ποντάρισμα από “σημαδεμένους” (sharp) παίκτες και αλλαγή ασιατικού χάντικαπ;

Γ) Παραφιλολογία μονόπλευρου κινήτρου, φιλικών σχέσεων, χαλκευμένου ματς κοκ;

Δ) Ή απλά σε μαζικό ποντάρισμα τύπου “public bet” – που μπορεί φυσικά να αβαντάρεται και από το γ…

Στοίχημα – Odds comparison & odds movement evalueation

Odds movement – Case Study

Για να μη μιλάμε στον αέρα, ας δούμε ένα παράδειγμα – καλοκαίρι είναι, ας πάμε… διακοπές στην Κρήτη. Πρεμιέρα στα μπαράζ ανόδου στη Super League 2 με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι Γιούχτας – Κοζάνη. Η Bet365 άνοιξε το ματς φαβορί άσσο στο 1.90 αλλά μέσα σε λίγες ώρες, το τούμπαρε φαβορί διπλό στο 2.40!

Τι μας δείχνει αυτό. Δεδομένου ότι πρόκειται για ελληνικό ματς, το πρώτο που θα σκεφτεί κάποιος είναι μήπως είναι “βρώμικο”. Προφανώς όμως σε πρώτη αγωνιστική μπαράζ ανόδου δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Το πιο λογικό σενάριο είναι ότι η Bet365 πήρε “σημαντικό” τζίρο στο διπλό και αναγκάστηκε να κάνει διαχείριση ρίσκου. Εδώ να σημειώσουμε ότι δυστυχώς αυτή η ματσάρα δεν προσφέρεται στην Ασία.

Έχουμε λοιπόν ένα σημείο που από το αρχικό 4.00 έχει πέσει στο 2.40 λόγω τζίρου. Μιλάμε όμως για πραγματικό τζίρο ή μήπως πρόκειται για “ψευδοτζίρο”. Και για να γίνω πιο σαφής:

Ο εν λόγω τζίρος στο διπλό που “ανάγκασε” την Bet 365 να ρίξει την απόδοση από το 4.00 στο 2.40 – θα υπήρχε αν είχε βγει εξαρχής με ένα σετ του τύπου 2.50 – 3.10 – 2.75;

Ή μήπως στην πραγματικότητα πρόκειται για “ψευδοτζίρο” ο οποίος γεννήθηκε από την αδυναμία της (κάθε) Bet 365 να προσφέρει αποδόσεις που να αντανακλούν σωστά τα δεδομένα του (εκάστοτε) ματς;

Στοίχημα – Odds comparison & Πτώση αποδόσεων

Ρητορικό βέβαια το ερώτημα για τον Αλενατόρε και όποιον ασχολείται με τις μικρές κατηγορίες. Σας το αφήνουμε εδώ, σαν τροφή για σκέψη…

Saturday Dropping Odds – Πτώση Αποδόσεων

📈 Kaiserslautern v Arminia Bielefeld: Αλλαγή φαβορί, με το μονόπλευρο αγωνιστικό κίνητρο να εξηγεί την τάση. Οι αλάνες όμως είναι γεμάτες κουφάρια παικτών που πόνταραν με “ιταλικό” σκεπτικό σε γερμανικά ματς. Πόσο μάλλον αν πόνταραν σε “κουτσά άλογα” όπως η Αρμίνια που η άμυνα της θυμίζει… ελβετικό τυρί.

📉 Kilmarnock v Livingston: Πιέζεται εύλογα ο άσσος της Κιλμάρνοκ. Από το αρχικό 2.55 (early odds) έχει κατρακυλήσει στο 1.90! Καίγεται για νίκη σωτηρίας η Κιλμάρνοκ, βαθμολογικά αδιάφορη και σε κακή φόρμα η Λίβινγκστον που δείχνει σε “holidays mood”. Σημαντικός παράγοντας η έδρα, όπου η Κιλμάρνοκ έχει μαζέψει 26/31 βαθμούς της.

📈 Cracovia v Zaglebie: Και εδώ το σετ τείνει να γυρίσει σε φαβορί διπλό. Το διπλό άνοιξε στο 3.50 και πλέον βρίσκεται στο 2.65! Υπάρχει λόγος σοβαρός; Μάλλον όχι! Η Ζαγκλέμπιε με τις δύο πρόσφατες νίκες της, έχει ουσιαστικά σωθεί.

Ας πούμε όμως ότι έχει μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο. Η Κρακόβια δεν έχει κανένα λόγο να την βοηθήσει και παίζει όλα τα ματς στα ίσια. Ειδικά μπροστά στο φανατικό κοινό της. Το κλειδί όμως είναι στο αμέσως προηγούμενο ματς.

Γιατί αν η Σλασκ δεν έχει κερδίσει την Βίσλα Πλοκ – τότε η Ζαγκλέμπιε δεν θα έχει κανένα σοβαρό λόγο ανησυχίας. Αν η Σλασκ έχει χάσει καθίσταται εντελώς αδιάφορη. Αν πάλι η Σλασκ έχει έρθει ισοπαλία, τότε, ακόμη και με ένα Χ απόψε, σώζεται μαθηματικά!

Odds Comparison – Τι κρατάμε

Με άλλα λόγια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πτώση απόδοσης του διπλού της Ζαγκλέμπιε, μάλλον παραπλανά, παρά βοηθάει. Τα dropping odds είναι όπως όλα τα εργαλεία. Μπορεί να κατασκευάσεις στοίχημα ή μπορεί και να κάνεις ζημιά. Bαφτίζοντας value bet αυτά που στην ουσία είναι no bet αλλά απλό odds comparison.

📉 Dijon v Amiens: Εδώ στον άσσο έχουμε dropping odds από το 2.40 στο 1.90! Σε εξαιρετική φόρμα η Ντιζόν, ξέρει πως είναι το παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει. Must win σε fair απόδοση. Η Αμιάν είναι με υπηρεσιακό προπονητή και ουσιαστικά αδιάφορη.

Εδώ έχουμε το πολύ ενδιαφέρον μείγμα, ποιότητα – φόρμα – μονόπλευρο κίνητρο που δικαιολογεί πλήρως την πτώση της απόδοσης. Και για να πούμε κι ένα μυστικό που επιμένει ο Καθηγητής Μυστήριος. Στη γαλλική Ligue 2, αν δεν υπάρχει κάποια ειδική αντιπαλότητα, οι ομάδες έχουν συμπεριφορά παλιάς Serie B.

ΥΓ. Για την ιστορία, το Giouchtas v Kozani ξεκινάει (και πιθανότατα τελειώνει) από την ισοπαλία. Σαφώς πιο φιλόδοξη και με μεγαλύτερο μπάτζετ η Κοζάνη. Θα έχει όμως δύο πολύ σημαντικές απουσίες και το μειονέκτημα ενός πρωτόγνωρο ταξιδιού.

Πολύ καλοδουλεμένη και αξιόπιστη ανασταλτικά ομάδα ο Γιούχτας. Με σημαντικό αβαντάζ έδρας. Θα έχει κι αυτός απουσίες, αλλά είναι ομάδα συνόλου. Το ματς είναι ο ορισμός της τριπλής παραλλαγής. Εξάλλου, σε μια διαδικασία που ανεβαίνουν 4/5 κανείς από θα ρίσκαρε να ξεκινήσει με ήττα…

Bet Therapy Betting Picks

Προφανώς και δεν πρόκειται για value bet με την παραδοσιακή σημασία του όρου. Οι αποδόσεις στα δύο φαβορί έχουν πιεστεί πολύ. Ναι, τα αρχικά odds ήταν value bet. Τώρα απλά ξέρουμε ότι παίζουμε στοίχημα σε λογική dropping odds. Αλλά τουλάχιστον ξέρουμε πως και γιατί το κάνουμε…

✅ 17:00 Kilmarnock v Livingston 1 (1.95) ⚽ Scottish Premier League

🤝🏼Dijon FCO v Amiens SC 1 (1.95) ⚽ France Ligue 2

💡 Τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος και τα value bet της ημέρας με την εγγύηση του Bet Therapy. Το στοίχημα αλλιώς.

🙏🏼 Ακολουθήστε το Bet Therapy στο Facebook, το Instagram και το Twitter.