','

' ); } ?>

Το μυθικό Γκραν Πρι του Σπα

Ένα από τα πιο απρόβλεπτα Γκραν Πρι της φετινής χρονιάς της Φόρμουλα 1 θα δούμε σήμερα στην μυθική πίστα του Σπα στο Βέλγιο. Οι ολοκαίνουργιες κερκίδες θα είναι κατάμεστες, αλλά τι ειρωνεία, αυτό μπορεί να είναι και ο τελευταίος αγώνας που θα λάβει χώρα σε αυτή την φανταστική πίστα, καθώς το συμβόλαιο με την Φόρμουλα 1 λήγει φέτος και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην ανανεωθεί.

Το πορτοκαλί πάντως, παραμένει το κυρίαρχο χρώμα στο Σπα αυτές τις μέρες, καθώς η στρατιά των οπαδών του Φερστάπεν έχει κατακλύσει την περιοχή από τη γειτονική Ολλανδία για να υποστηρίξει τον συμπατριώτη της, χωρίς όμως να λείπουν, ούτε το μαύρο της Μερσέντες, ούτε το κόκκινο της Φεράρι.

Πολλοί θιασώτες του μηχανοκίνητου αθλητισμού υποστηρίζουν με θέρμη ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ζήσεις καλύτερα την μοναδική ατμόσφαιρα της Formula 1 από το Grand Prix του Spa-Francorchamps, που βρίσκεται μεν στο Βέλγιο, αλλά ουσιαστικά είναι ένα τρίστρατο, πολύ κοντά σε Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία.

Πουθενά δεν θα ζήσεις καλύτερα την ατμόσφαιρα της F1 από το Spa-Francorchamps

Το πολύβουο πλήθος γύρω σου θα μοιάζει με βαβέλ. Θα ακούς γαλλικά, φλαμανδικά, ολλανδικά, γερμανικά και αγγλικά, αλλά η κοινή γλώσσα θα είναι μία: η μπύρα. Οι φημισμένες μπυραρίες της περιοχής είναι γεμάτες από νωρίς και η μοναστηριακή μπύρα ρέει άφθονη, ακόμη και συνοδεία του πρωϊνού.

Value Bet στο Spa-Francorchamps

Το σημερινό Γκραν Πρι, μετά τα όσα απίθανα συνέβησαν στα προκριματικά, αναμένεται να είναι το πιο συναρπαστικό της σεζόν. Γιατί μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να έκανε τον μακράν καλύτερο χρόνο και να κέρδισε την pole position, ωστόσο θα ξεκινήσει από την 15η θέση λόγω τιμωρίας που δέχθηκαν για την αλλαγή μηχανικών μερών στα μονοθέσιά τους.

Το ίδιο ισχύει και για τον Σαρλ Λεκλέρ που θα εκκινήσει 16ος, καθώς τόσο η Ρεντ Μπουλ, όσο και η Φεράρι, αποφάσισαν να υποστούν το τίμημα να προβούν στις αλλαγές που έφεραν τις ποινές, διότι η πίστα του Σπα ευνοεί τις προσπεράσεις, και αναμένεται να επιτρέψει στους Φερστάπεν και Λεκλέρ να κάνουν επικό come back.

Η πίστα του Σπα ευνοεί τις προσπεράσεις

Ειδικά για τον Φερστάπεν που είχε πετύχει κάτι ανάλογο στον προηγούμενο αγώνα του, οι μπουκμέικερ τον έχουν χρίσει πρώτο φαβορί του αγώνα στο 2,35 παρότι θα ξεκινήσει με τόσο μεγάλο χάντικαπ. Στο σύνολο της ιστορίας της Formula 1 όμως, δηλαδή σε περισσότερα από 1.000 Γκραν Πρι, μόλις 7 φορές συνέβη ένα αντίστοιχο θαύμα.

Όσο γρήγορος και αν είναι ο Φερστάπεν και όσο δεδομένη και αν είναι η βοήθεια που θα λάβει σε περίπτωση που χρειαστεί από τον ομόσταυλο του, Σέρτζιο Πέρεζ, οι αποδόσεις των μπουκμέικερ δεν είναι σωστές.

Κάρλος Σάινθ και Σέρτζιο Πέρεζ, έχουν την ευκαιρία της ζωής τους και θα τα δώσουν διεκδικώντας για πάρτη του, τη δεύτερη φετινή του νίκη. Και δεδομένου ότι ο Σάινθ και σε πολύ καλύτερη φόρμα έχει δείξει στα τελευταία Γκραν Πρι και τον δεύτερο καλύτερο χρόνο (μετά τον Φερστάπεν) έκανε χθες στα προκριματικά, αποτελεί το σωστό παίξιμο σε απόδοση 3,70!

Όσον αφορά όμως τον ταχύτερο γύρο, ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε από άλλον πλανήτη στα δοκιμαστικά και δεδομένου ότι θα έχει συνεχώς το πόδι του στο γκάζι για να κάνει όσες περισσότερες προσπεράσεις γίνεται, το 2,75 για να κάνει τον ταχύτερο γύρο, φαντάζει δώρο!

Τέλος σαν fun bet και περισσότερο για να καλύψουμε το ενδεχόμενο η Αυγουστιάτικη διακοπή να βοήθησε τον Σέρτζιο Πέρεζ να ξαναβρεί τη φόρμα του (στα τελευταία 3-4 γκραν πρι ήταν απογοητευτικός), θα κρατήσουμε και το συνδυαστικό στοίχημα, να κερδίσει τον αγώνα, κάνοντας ταυτόχρονα και τον καλύτερο γύρο.